Slot komt terug op uitspraken na Klassieker: 'Wilde hem in bescherming nemen'

Slot komt terug op uitspraken na Klassieker: 'Wilde hem in bescherming nemen'

28-03-2022 09:31
38

Arne Slot is teruggekomen op zijn eerdere uitspraken over Ofir Marciano. De keeper uit Israël maakte tijdens De Klassieker, die met 3-2 werd verloren door Feyenoord, geen beste beurt en dat had volgens de trainer van de Rotterdammers te maken met 'bezuinigingen in de zomer'.

Waar het erop leek dat Slot zijn keeper afviel, was dat niet wat de oefenmeester uit Bergentheim wilde bereiken. "Het tegenovergestelde was de bedoeling", meldde Slot bij Studio Voetbal. "Ik had al meegekregen dat er veel kritiek op hem was gekomen en ik probeerde hem te beschermen. Hij gaat volgende week ook honderd procent zeker keepen bij ons."

De trainer is tevreden met Marciano, maar was liever langer met Nick Marsman doorgegaan. Die vertrok naar Inter Miami. "Er is een fase geweest waarin Nick de voorkeur kreeg boven Bijlow. Dat zei ook iets over hoe Nick op dat moment bezig was. We hebben hem vanwege financiële redenen niet kunnen behouden."

Toen moest er een keuze gemaakt worden over het verdelen van de transfergelden en werd er minder in een reservedoelman gestoken. "Ik dacht: hoe groot is de kans dat Justin geblesseerd raakt? We hebben het geld daarom niet besteed om met Marsman te verlengen. Maar Justin heeft nu al best veel blessures in zijn carrière gehad. Dat was een aantal keer pech."