Neville verbijsterd door populariteit Ten Hag: 'Denk dat fans iets nieuws willen'

Neville verbijsterd door populariteit Ten Hag: 'Denk dat fans iets nieuws willen'

31-03-2022 19:19
88

Gary Neville ziet dat de Manchester United-fans massaal hopen op de komst van Erik ten Hag. Zelf is de voormalig rechtsback ook positief over de trainer van Ajax.

Ten Hag wordt volop gelinkt aan Manchester United: de interesse van The Red Devils lijkt steeds serieuzer te worden. Neville ziet dat de Man United-supporters ook fan zijn van Ten Hag. "Ik maakte laatst een poll op social media en ik was verbijsterd: 240.000 mensen stemden en 82 procent wilde liever Ten Hag dan Mauricio Pochettino", stelt de Engelsman bij The Overlap van Sky Sports. "Ik wist dat hij de favoriet zou zijn, je kunt dat ruiken op social media."

Neville denkt ook te weten waarom Ten Hag zo populair is in Manchester. "Ik denk dat fans van United een nieuwe start en een nieuwe naam willen zien. Ze hopen op iets totaal anders, iets wat ze nog niet eerder hebben gehad. Dat is in sommige opzichten waarschijnlijk niet gunstig voor Pochettino."

Wat vindt Neville zelf van Ten Hag? "Hij werkte bij Bayern München met Pep Guardiola. We kennen de impact daarvan. Ten Hag heeft een paar titels gewonnen in Nederland en zijn speelstijl is goed. Hij heeft meer ervaring dan de meeste mensen denken. Van Ajax naar United is een enorme stap, maar Ten Hag heeft een goede staat van dienst. Hij heeft ook nergens littekens opgelopen en dat positief: hij komt vers binnen."