Ten Hag acht Ajax-duo klaar voor Bayern: 'Hij is erg belangrijk voor ons'

Ten Hag acht Ajax-duo klaar voor Bayern: 'Hij is erg belangrijk voor ons'

01-04-2022 15:15
52

Erik ten Hag denkt dat Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch zeker een aanwinst zouden zijn voor Bayern München. Dat laat de trainer van Ajax weten in gesprek met de Duitse sportzender Sport1.

Zowel Mazraoui als Gravenberch heeft volgens diverse media een aanbieding op zak van Bayern. De rechtsback loopt komende zomer uit zijn contract in Amsterdam, terwijl Gravenberch een jaar langer vastligt. De Bundesliga-kampioen is volop in onderhandeling met Ajax over een transfer van de middenvelder.

Ten Hag is ervan overtuigd dat zijn pupillen mee kunnen op het niveau van Bayern. "Als je met Ajax in de Champions League kunt overleven, kun je dat ook in de Bundesliga. Ik denk ook niet dat we een gemakkelijke tegenstander zouden zijn voor Bayern, maar we zitten natuurlijk nog niet op hetzelfde niveau als zij. Ik weet zeker dat deze twee jongens goed kunnen presteren in de Bundesliga."

Vooral van Gravenberch maakt Bayern veel werk. "Ryan is een heel jonge speler, maar hij heeft al veel ervaring opgedaan", vertelt Ten Hag. "Hij speelde al meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie, speelde in de Champions League en is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel meegemaakt en bovenal titels gewonnen. Hij is erg belangrijk voor ons, omdat hij een box-to-box-speler is. Hij kan versnellen vanuit het positiespel, dribbelt goed, heeft een geweldige pass en kan de opbouw verzorgen. Door zijn atletisch vermogen is hij ook sterk in de omschakeling en kan hij ballen veroveren."

Ten Hag benadrukt dat de middenvelder tegelijkertijd nog veel te leren heeft, maar ziet Bayern als een goede stap. "Voor Gravenberch? Zeker! Het zou absoluut lastig worden, want er is veel concurrentie bij Bayern. Maar hij is ook het soort speler dat uitdagingen nodig heeft. Hij kan zich zeker aanpassen aan zo'n hoog niveau als bij Bayern. Dat zag je ook in de Champions League, want daar speelde hij altijd zijn beste wedstrijden. We hebben nog steeds de hoop dat hij een seizoen bij ons blijft."