'Drommel vroeg zelf nog of Ajax interesse had, maar is afgetest op het mentale'

'Drommel vroeg zelf nog of Ajax interesse had, maar is afgetest op het mentale'

05-04-2022 07:41
140

Doelman Joël Drommel beleeft een uiterst moeizaam debuutseizoen bij PSV, terwijl hij vorig seizoen ook in beeld was bij Ajax. De Amsterdammers besloten uiteindelijk niet door te drukken voor de toenmalige FC Twente-keeper.

Drommel tekende in het voorjaar van 2021 na aanvankelijk moeizame onderhandelingen bij PSV, dat Lars Unnerstall in de deal betrok. Ajax was toen al afgehaakt, vertelt journalist Mike Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "We hadden het er toevallig nog over bij Ajax. De week voordat hij naar PSV ging, heeft Drommel zelf nog gevraagd of Ajax geen belangstelling had. Maar Ajax heeft hem echt op het mentale deel afgetest."

Zaterdag ging Drommel uitgerekend in Enschede meerdere malen in de fout, waardoor PSV flink achterop is geraakt in de titelrace. Eerder dit seizoen moest hij al plaatsmaken voor Yvon Mvogo, al bleef die keeperswissel beperkt tot één wedstrijd. "Ook omdat die nog langer onder contract staat (Mvogo wordt gehuurd van RB Leipzig, red.). Volgens mij was het ook wel de clubleiding die zich daar een beetje mee bemoeide", aldus Verweij.

Of Drommel volgend seizoen onder de lat zal staan bij PSV, is nog maar zeer de vraag. Maandag werd duidelijk dat de Eindhovenaren volgend seizoen twee nieuwe keepers willen halen.