Piroe is grote man en krijgt lof: 'Als iemand moest scoren, was hij het'

Piroe is grote man en krijgt lof: 'Als iemand moest scoren, was hij het'

06-04-2022 10:18
13

Swansea City-manager Russel Martin is meer dan tevreden over Joël Piroe. Dinsdag werd de Nederlander de matchwinner tegen Millwall, maar dat verbaast Martin niets.

De van PSV overgekomen Piroe is bezig aan een sterk seizoen in het Championship. De spits was tot dusver goed voor zestien goals en vier assists in competitieverband. Dinsdagavond wist Piroe opnieuw het net te vinden. "Als iemand de winnende goal moest maken, dan was dat Piroe", zegt manager Martin in gesprek met de clubkanalen van Swansea. "Hij is een erg koele afmaker, sterk met beide voeten en technisch ook goed."

"Maar de allerbelangrijkste kwaliteit van Piroe is de juiste mentaliteit die hij heeft wanneer hij rond het doel is. Hij is kalm, beheersd en kan goed op zijn techniek letten", vervolgt een lovende Martin. "Het lijkt alsof zichzelf ruimte en tijd kan geven. Dat is iets wat alle topspitsen kunnen."

Swansea staat momenteel veertiende in het Championship. Degradatie is al uitgesloten, maar promotie naar de Premier League wordt ook een lastig verhaal. Zaterdag komen Piroe en zijn teamgenoten weer in actie, tegen Derby County.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie