'Na warming-up op de training vroeg ik: is het normaal dat je nu al kapot bent?'

'Na warming-up op de training vroeg ik: is het normaal dat je nu al kapot bent?'

08-04-2022 08:43
7

Jizz Hornkamp debuteerde begin februari met een doelpunt voor Willem II, maar staat sindsdien droog. De tussentijds van FC Den Bosch overgekomen spits heeft nog niet het verschil kunnen maken bij de kwakkelende Tricolores.

Na zijn doelpunt tegen RKC Waalwijk in zijn debuutwedstrijd wacht Hornkamp nog op het vervolg. "Heel veel ballen heb ik niet gehad...", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. De spits baalt dan ook dat hij de kansen die hij wel kreeg, niet benutte. "Die moesten erin, klaar. Daar ben ik een paar dagen goed ziek van geweest. Dan lig ik in bed en kan ik niet slapen, ga ik die kans honderd keer afspelen in mijn hoofd. Maar we hebben het nu over twee kansen in zeven wedstrijden. Ik ben voor mijn gevoel nog niet écht betrokken geweest in het spel."

Na zijn transfer naar de Eredivisie was het flink wennen voor Hornkamp. "Toen vroeg ik op de training na de warming-up aan Ringo Meerveld, die ik kende van FC Den Bosch: is het normaal dat je na de warming-up al helemaal kapot bent? En tijdens wedstrijden moet ik nu meer verdedigen dan aanvallen. Niet leuk, maar als de trainer (Kevin Hofland, red.) zegt dat ik rechtsback moet gaan lopen, dan ga ik rechtsback lopen. Simpel."

Willem II heeft ondertussen nog zes wedstrijd om het vege lijf te redden en neemt het vrijdag op tegen Go Ahead Eagles. "Het zou zó heerlijk zijn als we een keer een lekker weekendje kunnen hebben. Als we hebben verloren, ben ik niet te harden. Dan is m'n weekend klaar. Al heb ik voor Go Ahead-uit wel echt het gevoel dat we gaan winnen... Het liefst met een goal van mij."