'Er zijn dat jaar bij Ajax echte vriendschappen ontstaan, dat was heel speciaal'

'Er zijn dat jaar bij Ajax echte vriendschappen ontstaan, dat was heel speciaal'

09-04-2022 10:13
47

Nick Viergever kijkt met een warm gevoel terug op zijn periode als speler van Ajax. De verdediger maakte onderdeel uit van het team dat onder Peter Bosz de finale van de Europa League haalde en dat zal hij niet snel vergeten.

In 2017 reikte Ajax tot de finale, waarin van Manchester United werd verloren. Op weg naar die eindstrijd was Viergever zelfs nog belangrijk door de uitwedstrijd bij Schalke te beslissen. "Het doelpunt tegen Schalke was een heel mooi moment", zegt de stopper van Greuther Fürth tegen Ajax Showtime. "De goal zelf absoluut niet, maar het moment echt wel. Dat hele traject met die spelersgroep was gewoon speciaal. Er zijn ook dat jaar echte vriendschappen ontstaan."

Wedden

Meer odds

Die vriendschappen zijn blijvend, zo blijkt. Met sommige teamgenoten en collega's van toen heeft Viergever ook nu nog heel goed contact. "Ik zit bijvoorbeeld nog met bijvoorbeeld Davy Klaassen en andere jongens van dat seizoen in een appgroep. Daarnaast heb ik ook nog steeds contact met Herman Pinkster (de teammanager van Ajax, red.). Daardoor krijg je nog wel veel mee van de club."

Viergever slaagde er niet in om kampioen te worden met Ajax. In 2018 stapte hij over naar PSV en pakten de Eindhovenaren uit met een 'if you can't beat them, join them'-post op sociale media, maar ook in het Philips Stadion kon de verdediger geen schaal omhoog houden. Pikant genoeg gingen de kampioenschappen vanaf dat moment juist weer naar Amsterdam.