Scouts hebben Utrecht-uitblinker Timber in vizier: 'Ik voel wel dat ik beter word'

9 april om 18:17

Quinten Timber weet zich steeds vaker te profileren bij het kwakkelende FC Utrecht. De twintigjarige middenvelder merkt dat de aandacht toeneemt, maar hij laat zich niet van de wijs brengen.

Timber kwam afgelopen zomer transfervrij over van Ajax en ligt nog tot medio 2024 vast in de Domstad. Technisch directeur Jordy Zuidam heeft daarmee een uitstekende slag geslagen, want volgens het Algemeen Dagblad hebben scouts de Jong Oranje-speler in het vizier door zijn overtuigende prestaties. 

Zelf merkt Timber ook dat hij stappen maakt. "Ik ben tevreden, maar ik wil altijd meer. Maar ik voel wel dat ik beter word en dat is uiteindelijk het belangrijkst. Dat is ook waarom ik hier ben gekomen", zegt hij in de krant. De tweelingbroer van Ajacied Jurriën Timber weet dat mensen steeds vaker een mening over hem hebben, maar veel krijgt hij daar niet van mee. "Waardering is dan altijd fijn om te horen. Afsluiten van commentaar lukt me vrij goed. Tenzij ik misschien in de Champions League-finale speel, of zo, maar verder heb ik er niet veel problemen mee."

Timber wil 'dicht bij zichzelf blijven'. "Dit seizoen is er heel veel gebeurd bij FC Utrecht en misschien is het wel goed om alles zo snel al mee te maken. Ik krijg er geen stress van, zoals Jurriën dat ook niet heeft na een paar mindere Eredivisie-wedstrijden met Ajax. Je moet niet te veel naar de mening van anderen luisteren. Je hebt een cirkel waarin de trainer, zijn assistent, de spelers en je familie zitten en dáár kan je van leren, díe mogen kritisch zijn. Wat mij betreft moet je als het goed gaat down to earth blijven en als het minder gaat, je blijven beseffen dat je hier niet zomaar bent gekomen."