'Lewandowski baalt nog steeds van Bayern en doet navraag naar leven in Barcelona'

'Lewandowski baalt nog steeds van Bayern en doet navraag naar leven in Barcelona'

11-04-2022 21:58
16

Robert Lewandowski is zich aan het oriënteren op een mogelijke transfer naar FC Barcelona, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. De Poolse topspits heeft nog één contractjaar bij Bayern München voor de boeg en overweegt om na acht jaar zijn horizon te verbreden.

Berichten uit Polen over een persoonlijk akkoord zijn voorbarig, maar het is duidelijk dat FC Barcelona een streepje voor heeft, mocht het inderdaad van een transfer komen. Voorzitter Joan Laporta heeft contact gezocht met zaakwaarnemer Pini Zahavi, maar ook Lewandowski zelf doet zijn huiswerk. "Hij staat open voor een eventuele transfer naar Barcelona. Mij is verteld dat hij al navraag doet naar het leven in Barcelona en op de club, hij vraagt rond bij andere spelers", aldus Romano in de Here We Go Podcast.

Hoe ver Barcelona zou willen gaan voor de 33-jarige spits, is vooralsnog de vraag. "Het belangrijkste aspect is niet zijn salaris, maar de lengte van zijn contract. Hij wil een driejarige verbintenis, Barcelona weet dat ook. Er zijn zeker gesprekken, maar die zijn nog niet vergevorderd."

Een einde aan zijn acht jaar durende huwelijk met Bayern lijkt echter in de lucht te hangen. "Paris Saint-Germain wilde hem afgelopen zomer halen als alternatief voor Mbappé, maar Bayern zei nee. Sindsdien hebben ze hem nog steeds geen nieuw contractaanbod gedaan en Lewandowski is niet blij met de huidige situatie", aldus Romano, die twee opties onderscheidt. "Een nieuwe deal met Bayern óf deze zomer vertrekken. Niet transfervrij in 2023, maar deze zomer. Dat is nog steeds het plan."