Feyenoord op rapport: Dessers de held, ondanks winst twee ruime onvoldoendes

14-04-2022 22:54
161

Een lekkere avond voor Feyenoord op bezoek bij Slavia Praag: de halve finales van de Conference League zijn bereikt. Gemakkelijk ging het niet, vooral in de eerste helft werd er door sommige spelers zeer ongelukkig gespeeld. Cyriel Dessers pakte de hoofdrol in het spelersrapport van VoetbalPrimeur.

Ofir Marciano – 6,5: moest de bal al snel een keer uit het net halen na een veel te korte terugspeelbal van Kökcü, maar de veelvuldig bekritiseerde Feyenoord-keeper deed het daarna naar behoren. Was goed bij de les en voorkwam meer doelpunten.

Lutsharel Geertruida – 6: speelde niet de beste eerste helft uit zijn carrière. Leverde de bal te vaak in bij de tegenstander en verdedigend zag het er een aantal keer niet al te solide uit. Na rust ging het beter.

Gernot Trauner – 7,5: de Oostenrijker was als vanouds een bron van rust in de achterhoede bij Feyenoord. Solide, degelijk, kalm: de woorden die Trauner al wel vaker heeft gehoord in zijn Feyenoord-periode. Prima wedstrijd.

Marcos Senesi – 6,5: was goed bij de les en deed zijn ding tegen de lastige Slavia-aanvallers. Degelijke wedstrijd van de Argentijn.

Tyrell Malacia – 6: Malacia, normaal gesproken een van de sterkhouders bij Feyenoord, had het moeilijk tegen de felle tegenstander. Net als een aantal andere Feyenoord-spelers herpakte hij zich na rust redelijk.

Jens Toornstra – 5,5: verving Til in de basis ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Slavia. Werkte hard, maar moest het veld aan het begin van de tweede helft verlaten met een blessure.

Fredrik Aursnes – 6: de motor op het middenveld van Feyenoord. Deed zijn ding en maakte weinig fouten, zonder écht op te vallen.

Orkun Kökcü – 4,5: gaf Slavia de 1-1 op een presenteerblaadje door de bal veel te kort terug te spelen op Marciano en was het daarna volledig kwijt. Speelde meer ballen naar de tegenstander dan naar zijn eigen ploeggenoten. Herpakte zich in de tweede helft enigszins, maar het was bij lange na niet genoeg voor een voldoende. Dacht in de blessuretijd op weg te zijn naar de 1-4, maar werd onderuit gemaaid door Taras Kacharaba.

Reiss Nelson – 4,5: speelde verstoppertje en viel nauwelijks op. Tot een paar minuten voor rust toen hij een vrije schietkans kreeg, maar de bal compleet verkeerd raakte. Meteen na rust leek hij zich wat te herpakken, maar viel daarna weer terug naar zijn oude niveau en werd gewisseld.

Cyriel Dessers – 7,5: kreeg ditmaal wél de voorkeur boven Linssen en betaalde dat al na een paar minuten uit met een knap doelpunt. In de tweede helft maakte hij er nog één, door dankbaar te profiteren van een gigantische fout van Slavia-keeper Ales Mandous. Niet veel later kreeg de aanvalsleider nog een grote kans, maar die miste hij. Dessers lijkt de spitsenstrijd met Linssen in zijn voordeel te beslissen met dit optreden.

Luis Sinisterra – 6: een wereld van verschil, de eerste en tweede helft van Sinisterra. In het eerste bedrijf speelde hij ongelukkig, na de theepauze kreeg hij meer ruimte en werd het meteen gevaarlijk. Gooide de wedstrijd in het slot door ruim tien minuten voor tijd de 1-3 te maken.

Invallers

Patrik Wålemark – 6: kwam na 55 minuten spelen binnen de lijnen voor de geblesseerde Jens Toornstra en stroopte zijn mouwen op. Een echt verschil maakte hij niet, maar Wålemark hield zich prima staande.

Jorrit Hendrix – 6,5: kwam na 67 minuten spelen binnen de lijnen voor Reiss Nelson. Zijn taak was duidelijk: de voorsprong over de streep trekken met zijn ploeggenoten. Leverde daarnaast de assist bij de 1-3 van Sinisterra.

Bryan Linssen – x: kwam na 83 minuten spelen binnen de lijnen voor Luis Sinisterra en speelde te kort voor een beoordeling.

Marcus Pedersen – x: kwam na 83 minuten spelen binnen de lijnen voor Lutsharel Geertruida en speelde te kort voor een beoordeling.