Kieft benoemt verschil: 'Feyenoord kan Sinisterra niet voor Ajax-bedragen slijten'

Kieft benoemt verschil: 'Feyenoord kan Sinisterra niet voor Ajax-bedragen slijten'

15-04-2022 19:48
116

Wim Kieft is van mening dat Feyenoord er goed aan zal doen om Cyriel Dessers definitief over te nemen van KRC Genk. De Rotterdammers lopen vast op de vraagprijs van de Belgen, die vier miljoen euro verlangen voor de spits. 

Dessers was in de return tegen Slavia Praag (1-3) met een dubbelslag van onschatbare waarde voor Feyenoord. Door de twee doelpunten van de Belg staat de Stadionclub in de halve finales van de Conference League. 'Bij Feyenoord wordt het sprookje in de Conference League steeds mooier en datzelfde geldt voor spits Cyriel Dessers', schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

'Het afgesproken bedrag van vier miljoen euro is veel geld voor Feyenoord. Tegelijk, voor een speler die zo makkelijk scoort in Europa en in de Eredivisie twintig goals moet kunnen maken, is vier miljoen euro niet veel. Op de spelersmarkt betaal je snel tien miljoen euro of meer voor zo’n spits', vervolgt de oud-international, die vermoedt dat Luis Sinisterra geld in de Rotterdamse la gaat brengen.

'Voor de verkoop is Luis Sinisterra de meest aantrekkelijke speler. Ondanks het Europese succes zal Feyenoord hem niet voor Ajax-bedragen kunnen slijten. De Colombiaan is vooralsnog iemand die excelleert in de Conference League, niet in de Europa- of Champions League. Grote clubs nemen dit mee in hun beoordeling', aldus Kieft.