Maduro plaatst vraagtekens bij Ihattaren-uitspraak: 'Dat is wel opvallend'

Maduro plaatst vraagtekens bij Ihattaren-uitspraak: 'Dat is wel opvallend'

17 april - 14:07
122

Hedwiges Maduro is verrast door de uitspraak van Erik ten Hag over Mohamed Ihattaren. De Ajax-trainer stelde op het persmoment richting de bekerfinale dat de houding van de negentienjarige middenvelder vooruitgaat. Maduro maakt daaruit op dat Ihattarens houding in zijn beginperiode in Amsterdam niet goed was.

Naar verwachting zit Ihattaren zondagmiddag op de bank als Ajax het in de finale van de KNVB Beker opneemt tegen PSV. Ten Hag werd daags voor de wedstrijd ondervraagd over de spelmaker. "Het is interessant dat hij zegt dat zijn houding vooruitgaat", stelt Maduro bij Goedemorgen Bekerfinale op ESPN. "Dan krijg je een kans van Ajax, maar was die houding in het begin niet goed. Dat is wel opvallend. Het is toch raar als die houding in het begin niet goed was geweest."

Maduro krijgt bijval van Hans Kraay junior. De analist herinnert zich de eerdere uitspraken van Ten Hag over de fitheid van Ihattaren. In maart stelde de Ajax-trainer dat de middenvelder 'nog geen wedstrijd op Eredivisie- of Champions League-niveau kon rennen'. "Dit is dan een soort beloning. Hij schijnt heel hard te trainen", aldus Kraay.

Aad de Mos staat ervan te kijken dat Ihattaren zo snel al zijn opwachting maakt bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht en wijst daarbij naar Jong Ajacieden die daar eveneens aanspraak op maken. "Ik denk ook dat hij (Ten Hag, red.) hem gaat brengen als het 0-2 staat, maar ik vind het een beetje raar. Naci Ünüvar doet het hartstikke goed bij Jong en is er nooit bij. Het is wat makkelijk om Ihattaren nu mee te nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!