Barcelona-supporters protesteren tegen Laporta na zwart-witte Camp Nou

Barcelona-supporters protesteren tegen Laporta na zwart-witte Camp Nou

17-04-2022 15:15
22

FC Barcelona-supporters houden maandag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Cádiz een protestdemonstratie tegen het ticketbeleid van de club. De fans van supportersvereniging Nostra Ensenya zijn woest, nadat er afgelopen donderdag 30.000 Eintracht Frankfurt-fans op de thuistribunes zaten.

Barcelona had slechts vijfduizend kaarten beschikbaar gesteld voor Eintracht-supporters, maar via doorverkoop en reisbureaus wisten nog eens 25.000 Duitsers aan een ticket voor de return van de halve finale te komen. De aanhang van Barcelona stelt preses Joan Laporta aansprakelijk voor de wanorde in Camp Nou. Zo wordt de president ervan beschuldigd te handelen uit financiële overwegingen. 

Nostra Ensenya schaamt zich dat de wedstrijd in eigen huis op een uitduel leek. Voor de wedstrijd tegen Cádiz zal er geprotesteerd worden tegen Laporta en de zijnen. Op het persmoment van zondag in aanloop naar de competitiewedstrijd gaf Xavi Hernández al aan dat de vele Eintracht-fans 'een negatieve invloed' hadden op het wedstrijdverloop. "De spelers voelden zich niet goed", zei hij onder meer.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PB Nostra Ensenya (@nostraensenya)