'Matusiwa kan een jaar na zijn vertrek bij Groningen al naar de Premier League'

19 april om 15:52

Azor Matusiwa heeft zich na één seizoen bij Stade Reims al in de belangstelling van clubs uit de Premier League gespeeld. De verdedigende middenvelder, die afgelopen zomer over werd genomen van FC Groningen, kan een mooie stap gaan maken.

Sinds zijn komst speelt Matusiwa in de basis bij Reims en maakt hij een goed debuutseizoen in de Ligue 1 door. In de hele competitie zijn er maar twee spelers die meer onderscheppingen per negentig minuten doen dan de 23-jarige Nederlander en dat heeft de interesse gewekt van meerdere Premier League-clubs.

Voetbal International meldt geen specifieke clubs, maar weet wel dat er meerdere partijen zijn die zich met belangstelling hebben gemeld bij Reims. Dat zou de Fransen zomaar een heel mooi bedrag op kunnen leveren, aangezien zij Matusiwa een jaar geleden voor vier miljoen euro overnamen van Groningen en hem een contract tot medio 2026 lieten tekenen.

Matusiwa werd opgeleid door Ajax en debuteerde daar ook in het eerste elftal, maar kon nooit doorbreken. Na een half jaar op huurbasis bij De Graafschap te hebben gespeeld, kon hij de move naar Groningen maken.