'Simons moet keuze maken: PSG, Barça en Leverkusen willen Nederlander'

'Simons moet keuze maken: PSG, Barça en Leverkusen willen Nederlander'

20 April - 13:25
65

Paris Saint-Germain is er veel aan gelegen om Xavi Simons te behouden. Het Nederlandse talent heeft een aflopend contract in het Parc des Princes en geniet ook belangstelling van FC Barcelona en Bayer Leverkusen, meldt Foot Mercato.

PSG probeert al enige tijd om Simons langer vast te leggen, maar de onderhandelingen bleken tot dusver vruchteloos. Toch is de Franse topclub optimistisch, weet het medium. Technisch directeur Leonardo wil niet weer een groot talent uit zijn vingers laten glippen en belooft de achttienjarige middenvelder onder meer een vaste plek in de hoofdmacht van Les Parisiens.

Voor Simons is het perspectief op speeltijd een belangrijke voorwaarde. Aan het begin van dit kalenderjaar kreeg de voormalig jeugdspeler van Barça enkele kansen van coach Mauricio Pochettino, maar zijn laatste optreden in het eerste elftal dateert alweer van 11 februari, toen hij in de basis begon tegen Stade Rennes. Sindsdien kwam hij niet meer van de bank. De kans is wel groot dat Simons woensdag start tegen Angers, nu de titel vrijwel binnen is.

PSG moet door zijn geringe speeltijd wel beducht blijven voor de interesse in Simons, die onder meer aan de slag kan bij zijn oude club Barcelona en Leverkusen. De Bundesliga-subtopper deed de spelmaker inmiddels een officiële aanbieding.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s