Geduchte concurrent voor Poldervaart: De Graafschap heeft tweede coach op het oog

Geduchte concurrent voor Poldervaart: De Graafschap heeft tweede coach op het oog

20-04-2022 15:04
37

De Graafschap denkt niet alleen aan Adrie Poldervaart in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Ook Jan Vreman staat hoog op het lijstje van De Superboeren, bevestigt technisch manager Peter Bijvelds aan de Gelderlander.

Hoewel Poldervaart als de grootste kanshebber geldt, is het geen uitgemaakte zaak dat de huidig FC Groningen-assistent aan de slag gaat op De Vijverberg. Ook Vreman is een 'zeer belangrijke kandidaat'. De clubicoon neemt momenteel al de honneurs waar na het ontslag van Reinier Robbemond. Ook tussen 2014 en 2016 stond hij aan het roer bij De Graafschap, dat hij toen naar de Eredivisie leidde.

Bijvelds laat weten dat de Doetinchemmers momenteel gesprekken voeren met meerdere trainers. "Wij willen de lijst snel terugbrengen naar twee kandidaten en de kans is groot dat Jan daarbij zit", laat de technisch manager weten aan de Gelderlander. "Ik heb hem gezegd dat wij hem als een kandidaat zien. Jan doet nu gewoon zijn werk en dat doet hij voortreffelijk."

Onder Vreman is er progressie in het spel van De Graafschap, maar de resultaten blijven nog achter met vier punten uit de laatste vijf duels. Met een negende plaats in de Keuken kampioen Divisie is deelname aan de play-offs nog allerminst zeker. Nummer acht NAC Breda heeft vier punten meer.