Vader van Anderlecht-talent onthult: 'Ajax toonde meermaals interesse'

Vader van Anderlecht-talent onthult: 'Ajax toonde meermaals interesse'

21 april - 18:33
30

Marco Kana, een talent van RSC Anderlecht, is in het verleden door Ajax benaderd. Dat laat zijn vader weten in de Belgische media. Hij geeft Anderlecht een tip mee en wijst daarbij naar de club uit Amsterdam.

Kana krijgt maar weinig speelminuten bij Anderlecht. In de bekerfinale tegen KAA Gent speelde de middenvelder wél mee en maakte hij meteen indruk. Zijn vader Guéry is duidelijk: Kana moet speelminuten krijgen.  "Als Anderlecht hem niet gebruikt, moeten ze hem loslaten", vertelt hij.

Bij La Dernière Heure geeft Guéry ook nog aan dat Ajax al meermaals interesse toonde om hem over te nemen. De Nederlandse club besloot echter om een eigen jeugdspeler kansen te geven. "Ze moeten zich daar bij Anderlecht door laten inspireren", aldus de vader van het Anderlecht-talent.

Of Ajax nog steeds geïnteresseerd is in de diensten van Kana, is niet bekend. De Belgisch jeugdinternational werd in het verleden ook gelinkt aan clubs als Napoli en Juventus, maar tot een transfer kwam het niet. Dit seizoen kwam de negentienjarige Kana zeven keer uit voor Anderlecht, waar hij nog een contract tot medio 2025 heeft.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie