Schreuder wordt op persconferentie gevraagd naar interesse van Ajax

Schreuder wordt op persconferentie gevraagd naar interesse van Ajax

22-04-2022 14:31 Laatste update: 15:19
22

Alfred Schreuder heeft vrijdag voor het eerst gereageerd op de geruchten rondom zijn mogelijke stap naar Ajax. De coach van Club Brugge erkent dat hij contact heeft met mensen binnen de Amsterdamse club, maar stelt dat dit niet bijzonder is.

Schreuder geldt bij Ajax als één van de belangrijkste kandidaten om de vertrekkende Erik ten Hag op te volgen. De Nederlander was eerder al actief als assistent-trainer in Amsterdam. "Het enige wat ik erover kan zeggen, is dat er met elke club waar ik gewerkt heb ook nog contact is", reageert Schreuder op de persconferentie na vragen over Ajax.

"Dat is bij Ajax zo, dat is bij Hoffenheim zo en dat is zelfs bij FC Twente zo, terwijl ik daar meer dan tien jaar geleden actief was." Geldt Ajax als een droomclub voor Schreuder? "Daar gaat het voor mij helemaal niet om vandaag. Ik zit hier op deze persconferentie om de play-offs te bespreken. Daar wil ik de komende vijf weken nu volledig op focussen", besluit hij.

De perschef van Club Brugge maakt daarna duidelijk dat er geen vragen over Ajax meer gesteld kunnen worden. Komend weekend neemt Schreuder het met Club Brugge op tegen Royal Antwerp, waar Marc Overmars tegenwoordig werkzaam is.