Zelden vertoond: sportief gedrag levert Göztepe degradatie uit Turkse Süper Lig op

24 april om 16:10
Laatste update: 24 april om 19:00

Het Turkse Göztepe is zaterdag op zeer opmerkelijke wijze gedegradeerd uit de Süper Lig. Door een bizarre slotfase tegen Gaziantep speelt de club van Oussama Tannane volgend jaar op het tweede niveau. Göztepe speelde gelijk, maar de manier waarop wekt bijzonder veel verbazing.

Göztepe moest winnen om nog een kleine kans te maken op lijfsbehoud. Göztepe had de bal, maar de scheidsrechter legde het spel stil vanwege een scheidsrechtersbal, terwijl men gewoon door mocht voetballen. Soner Aydogdu probeerde daarna vanaf de middellijn te scoren. Hij raakte de lat, waarna Adis Jahovic de rebound binnenwerkte: 0-1.

Göztepe kwam daardoor op voorsprong en dus kreeg het wat het wilde, maar na protest van Gaziantep besloot Göztepe dat de thuisploeg gelijk mocht maken, al dacht niet iedereen daar hetzelfde over: sommige spelers probeerden de 1-1 te voorkomen. In de allerlaatste minuut besloot Gaziantep nog een strafschop te missen. Göztepe is uiteindelijk gedegradeerd naar het tweede niveau van Turkije.