Ten Hag en United kunnen verder zoeken: 'De Jong wil Champions League spelen'

Ten Hag en United kunnen verder zoeken: 'De Jong wil Champions League spelen'

02-05-2022 18:23 Laatste update: 18:35
24

FC Barcelona hoeft niet te vrezen voor een mogelijke overgang van Frenkie de Jong naar Manchester United. Die geruchten werden aangewakkerd nadat Erik ten Hag benoemd werd als nieuwe manager, maar transferexpert Fabrizio Romano weet hoe de vork in de steel zit. 

Al geruime tijd wordt er gespeculeerd over een zomers vertrek van De Jong, die volgens Romano het liefst in Catalonië wil blijven. "Er gaan veel geruchten rond, maar hij wil Champions League-voetbal spelen. Daarom wordt het voor Manchester United niet makkelijk om over hem te onderhandelen", stelt de journalist in zijn Here We Go Podcast.

Barcelona staat momenteel op de tweede plaats in de competitie, terwijl United met een huidige zesde plaats naast de Champions League lijkt te grijpen. "Natuurlijk kan zijn relatie met Erik ten Hag de situatie veranderen, maar op dit moment is zijn prioriteit Champions League-voetbal bij Barcelona", aldus Romano. "De club wil hem behouden. Xavi (Hernández, red.) doet zijn best om het bestuur ervan te overtuigen om spelers te behouden."

"Maar het bestuur wil De Jong daadwerkelijk houden, dus ik zie op dit moment geen problemen. We zullen zien wat er gebeurt als er biedingen binnenkomen, maar op dit moment is Frenkie de Jong untouchable voor Xavi."