Willem II bevestigt nieuws: na neef Mathijsen vertrekt ook clubicoon Wielaert

Willem II bevestigt nieuws: na neef Mathijsen vertrekt ook clubicoon Wielaert

04-05-2022 09:40
27

Willem II gaat na dit seizoen afscheid nemen van hoofdscout Gerard Wielaert. De vader van oud-prof Rob Wielaert en oom van de dit seizoen vertrokken technisch directeur Joris Mathijsen is jarenlang betrokken geweest bij De Tricolores, als speler, jeugdtrainer en scout.

Wielaert scoutte tussen 1995 en 2006 al voor Willem II, werkte tussendoor bij FC Twente en Roda JC en keerde in 2016 terug, tegelijk met Mathijsen. "Bijna dertig jaar is Willem II dagelijks een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Uiteraard ook in de jaren dat ik niet direct aan Willem II verbonden was. Ik ben nu op een leeftijd en punt in mijn leven gekomen, dat ik me ook op andere zaken wil gaan richten", laat de 69-jarige scout weten via de Willem II-kanalen.

Wielaert heeft zelf aangegeven dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen. Nu wachten hem nog een paar spannende weken. "Ik wil iedereen met wie ik in al die jaren samengewerkt heb ontzettend bedanken voor alle mooie momenten, het wederzijds respect en het harde werk om met Willem II continu vooruitgang te willen boeken. Voor nu ga ik ervan uit dat we het tij gaan keren en deze prachtige club in het jubileumseizoen kunnen behouden voor de Eredivisie. Want dat is waar Willem II thuishoort."

Mathijsen vertrok in maart bij Willem II, als gevolg van interne onrust. De TD werd op non-actief gezet na het ontslag van trainer Fred Grim, terwijl de WK-finalist Grim eigenlijk niet wilde wegsturen.