Boadu: 'Ik had verwacht dat ik in elke wedstrijd zou scoren, zoals in Nederland'

Boadu: 'Ik had verwacht dat ik in elke wedstrijd zou scoren, zoals in Nederland'

4 mei - 15:15
83

Voor Myron Boadu was het flink aanpoten in zijn eerste maanden in Frankrijk. Niet alleen fysiek, conditioneel en qua speelwijze worden er andere dingen gevraagd, ook persoonlijk moest de spits wennen.

Boadu maakte afgelopen zomer voor om en nabij de zeventien miljoen euro de overstap van AZ naar Monaco en kwam niet bepaald in een gespreid bedje terecht. Vooral het scoren ging hem moeilijk af. "Ik ben een jonge speler. Voor mij was het de eerste keer dat ik naar het buitenland ging en natuurlijk naar een sterkere competitie, dus dat was voor mij in het begin een beetje moeilijk. Ik had het verwacht, maar aan de andere kant had ik ook verwacht dat ik elke wedstrijd zou scoren, zoals in Nederland. Dus in het begin was het moeilijk om daarmee om te gaan", zegt Boadu tegen GFFN

Ook de manier van spelen in Frankrijk is anders. "De meeste teams spelen tegen ons met vijf verdedigers en in de Eredivisie spelen zelfs de clubs die tegen degradatie in 4-3-3, aanvallend voetbal. Dat is het belangrijkste verschil, maar ook fysiek. Het is niet normaal: alle verdedigers hier zijn zo sterk en ik vind mezelf een sterke gozer. Dat is wat mij echt opvalt."

Maar ook op de training gaat het er in Frankrijk anders aan toe dan Boadu gewend was in Nederland. "Op training in Frankrijk kunnen we, als we als team verliezen, boos en teleurgesteld teruggaan naar de kleedkamer. Het is echt competitief, maar ik denk dat dat goed is. In Nederland is dat iets minder zo. We komen van het veld en dan is het voorbij."

Monaco-trainer Philippe Clement, een Belg, ziet ook dat Boadu vooruit gaat. "We hadden op dinsdag een zware training. De laatste oefening was een wedstrijd 3-v-3. Een paar maanden terug zou Myron al helemaal kapot zijn geweest voor de wedstrijd, maar hij was dit keer nog steeds goed. Toen ik blies om de training af te maken, zei hij in het Nederlands: coach nee, niet nu al. Je zei dat het een zware sessie was vandaag. Niemand anders begreep het, maar ik moest lachen, want ik zie een groot verschil met een paar maanden terug."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s