Het einde van een tijdperk: Chelsea heeft nieuwe eigenaar voor vijf miljard euro

Het einde van een tijdperk: Chelsea heeft nieuwe eigenaar voor vijf miljard euro

07-05-2022 07:00 Laatste update: 07:23
105

Het tijdperk-Abramovich is definitief ten einde gekomen. Chelsea heeft bekendgemaakt dat de club per direct verkocht is aan een nieuwe eigenaar, geleid door zakenman Todd Boehly. Met de verkoop is in totaal een kleine vijf miljard euro gemoeid.

Drie miljard euro wordt geïnvesteerd om de aandelen over te nemen van Roman Abramovich. Daarnaast wordt er twee miljard geïnvesteerd in de toekomst van Chelsea. Het betreft hier investeringen in het stadion, de jeugdopleiding, vrouwenafdeling, Kingsmeadow (waar Chelsea O23 en de vrouwenploeg hun wedstrijden spelen) en de Chelsea Foundation.

Dat Chelsea verkocht wordt, is geen verrassing meer. De Britse overheid bevroor de bankrekeningen van Abramovich omdat hij banden zou hebben met de Russische president Vladimir Poetin, die Oekraïne binnengevallen is. Abramovich maakte al bekend dat hij een stapje terug deed. Nu is Chelsea daadwerkelijk verkocht, hoewel de Britse overheid de verkoop nog goed moet keuren.

Het vertrek van Abramovich is het einde van een tijdperk bij Chelsea. De steenrijke Rus kocht Chelsea in 2003 voor ruim 160 miljoen euro en investeerde naar verluidt meer dan één miljard euro. Onder zijn leiding werd Chelsea een topclub. Niet alleen in Engeland, maar ook in Europa.