'Niet blij als ik op de bank zit bij Ajax, maar ik sta er wel als ik er in kom'

'Niet blij als ik op de bank zit bij Ajax, maar ik sta er wel als ik er in kom'

07-05-2022 19:36
33

Dat hij werd uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie, is ook een teken dat Davy Klaassen weer helemaal terug is bij Ajax. De 29-jarige middenvelder raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan Steven Berghuis.

"Ik probeer altijd positief te zijn. Dat heb ik van kleins af aan meegekregen. Ik ben natuurlijk niet blij als ik op de bank zit, maar ik zorg er wel voor dat ik er sta als ik er in kom", blikt Klaassen in gesprek met ESPN terug op die periode. "Dat ik er sta voor het team en ook gewoon voor mijn eigen gevoel. Ik kan het niet accecpteren als ik er niet klaar voor ben."

Klaassen was vorige week van grote waarde voor Ajax met twee goals tegen PEC Zwolle, waarvan er eentje van grote schoonheid was. "Ik had vlak daarvoor de bal ongeveer op dezelfde plek gekregen, toen speelde ik de bal af. Nu zag ik niemand die er beter voorstond dan ik, dus ik dacht: dan schiet ik. De bal ging er vervolgens perfect in."

Het was een belangrijke goal met het oog op de titelstrijd met PSV. "We mogen dit niet meer weggeven. Natuurlijk kan het altijd, maar we hebben alles in eigen hand. Als we dit nog weggeven sla je jezelf voor je kop", aldus Klaassen.