Perez 'flabbergasted' na terugkomst: 'Hij heeft Ajax het kampioenschap bezorgd'

Perez 'flabbergasted' na terugkomst: 'Hij heeft Ajax het kampioenschap bezorgd'

10 mei - 06:43
114

Het terughalen van Brian Brobbey staat volgens Kenneth Perez aan de basis van het aanstaande kampioenschap bij Ajax. De analist laat zich lovend uit over de spits, die in zijn ogen in korte tijd een behoorlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Bij het ESPN-programma Voetbalpraat wordt gediscussieerd over een mogelijke rol voor Brobbey op het WK in Qatar. "Ik ben echt flabbergasted dat een speler die een halfjaar niet gevoetbald heeft, zoveel beter is geworden", stelt Perez, die doelt op zijn verhuurperiode bij RB Leipzig waar de aanvaller weinig aan spelen toekwam. De Deen vermoedt dat Brobbey veel getraind heeft op zijn eerste aanname. "En zijn fysiek is natuurlijk indrukwekkend."

Waar Brobbey volgend seizoen speelt, is nog onbekend. Ajax wil hem graag definitief overnemen van Leipzig, al kan de Duitse club daar een stokje voor steken. "Hij is zijn huurgeld in ieder geval dubbel en dwars waard", concludeert Perez. "Hij heeft Ajax het kampioenschap bezorgd." Brobbey kwam tot dusver in negen Eredivisie-duels in actie en scoorde daarin vijf keer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s