Barreto: 'Dat vind ik respectloos. Geef duidelijkheid en ik respecteer het'

Barreto: 'Dat vind ik respectloos. Geef duidelijkheid en ik respecteer het'

10-05-2022 08:13
18

Édgar Barreto verwacht dat zijn loopbaan na dit seizoen voorbij is. De Paraguayaan is teleurgesteld in de gang van zaken bij NEC, aangezien hij nog niets heeft gehoord over zijn aflopende contract.

Het contract van Barreto werd op 1 april formeel opgezegd, maar daarna heeft hij niets meer gehoord van de clubleiding van de Nijmegenaren. "Ik vind het vervelend dat ik nog niets heb gehoord van de club", zegt hij tegen De Gelderlander. "Ik heb er begrip voor als ze niet meer met me verder willen als speler, maar ik snap niet dat ze niets tegen me zeggen. Dat vind ik respectloos. Geef gewoon duidelijkheid en dan accepteer ik de beslissing. Nu weet ik niet waar ik aan toe ben."

De middenvelder rekent niet meer op een nieuwe verbintenis bij NEC. "De onzekerheid zorgt voor stress. Bij mij en mijn familie. Wat doe ik volgend seizoen?", vraagt Barreto zich af. "Een andere rol binnen NEC zou kunnen, maar dan moet de club met een plan komen. Het is een vreemde situatie. Ik heb een ontslagbrief gekregen en dat was het. Ik denk dat ik een betere behandeling verdien."

De 37-jarige Zuid-Amerikaan kwam in 2020 terug bij NEC, na eerder al tussen 2004 en 2007 voor de club gespeeld te hebben. Bij de achterban is Barreto enorm populair, waardoor hem tegen Go Ahead Eagles afgelopen zondag met een staande ovatie en spandoeken een hart onder de riem werd gestoken door de aanwezige fans in het Goffertstadion.