'Barça werkt aan renovatie: Memphis, Dest én Frenkie de Jong op transferlijst'

'Barça werkt aan renovatie: Memphis, Dest én Frenkie de Jong op transferlijst'

10 May - 10:44
127

Frenkie de Jong, Memphis Depay en Sergiño Dest staan volgens Marca op een lijst met negen spelers die FC Barcelona in de zomer zouden kunnen verlaten. De Catalaanse grootmacht pakte de laatste drie seizoenen één prijs (Copa del Rey) en wil de selectie renoveren om weer mee te kunnen doen om de Spaanse titel.

Jordi Cruijff praat op dit moment met technisch directeur Mateu Alemany en trainer Xavi over de spelers die Barça eventueel zouden kunnen verlaten. Op de lijst die Marca heeft gemaakt staan drie Nederlanders: Frenkie de Jong, Memphis en Dest. Ook Neto, Clément Lenglet, Óscar Mingueza, Samuel Umtiti, Riqui Puig en Martin Braithwaite worden genoemd.

Het negental staat om verschillende redenen op de transferlijst: Barcelona wil spelers die amper aan bod komen graag verkopen om wat miljoenen in het laatje te brengen, terwijl een transferklapper met een grote naam ook zéér welkom zou zijn. In de laatste categorie valt De Jong. 'Hij zit in een complexe situatie', schrijft Marca. 'Hij haalt zijn niveau niet en is een voetballer voor wie Barça veel geld zou kunnen krijgen.'

Memphis en Dest staan ook op de nominatie om te vertrekken. Het contract van Memphis loopt na dit seizoen nog één jaar door en zijn toekomst is onzeker. Veel zal afhangen van de spelers die Barça deze zomer binnenhaalt. De club is ook bereid te praten over een vertrek van Dest, die bij een goed bod weg mag. Chelsea-leider César Azpilicueta zou hem kunnen vervangen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s