'Mister Conference League'-prestaties beloond met uitverkiezing nationale ploeg

'Mister Conference League'-prestaties beloond met uitverkiezing nationale ploeg

10 mei - 17:11
32

Het gaat Cyriel Dessers de laatste maanden flink voor de wind. Zijn goede vorm bij Feyenoord is bij de Nigeriaanse voetbalbond niet onopgemerkt gebleven, aangezien de spits is opgeroepen voor de nationale ploeg van het land voor de oefenduels met Mexico en Ecuador. 

Dessers zat één keer eerder bij de selectie van Nigeria. Op 13 oktober 2020 speelde hij zijn tot dusver enige interland voor de Super Eagles in een oefenwedstrijd tegen Tunesië. Mogelijk kan de Nigeriaanse Belg daar eind mei drie interlands van maken. Op 29 mei treft het land eerst Mexico en op 3 juni Ecuador. Na de Conference League-finale op 25 mei zal Dessers naar Afrika vliegen.

Behalve Dessers is ook Sparta Rotterdam-keeper Maduka Okoye opgenomen in de selectie van Nigeria. William Troost-Ekong, voormalig verdediger van FC Dordrecht en FC Groningen, en Ahmed Musa (ex-VVV-Venlo) maken het (oud-)Eredivisie-gehalte compleet. De grootste namen uit de selectie van het land zijn Villarreal CF-aanvaller Samuel Chukwueze en Ademola Lookman, buitenspeler van Leicester City. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie