'Ajax wil optie in Ihattaren-contract lichten en betaalt gelimiteerde afkoopsom'

'Ajax wil optie in Ihattaren-contract lichten en betaalt gelimiteerde afkoopsom'

11 May - 13:56
288

De kans is groot dat Ajax de optie tot koop in het huurcontract van Mohamed Ihattaren gaat lichten, meldt La Gazzetta dello Sport. De Amsterdammers huren de spelmaker in eerste instantie tot 1 januari 2023 van Juventus

Het verhaal is bekend: Ihattaren vertrok van PSV naar Juventus, dat hem stalde bij Sampdoria. Zijn verhuurperiode daar werd een deceptie en hij keerde terug naar Nederland, waar Ajax hem begin dit jaar oppikte. De koploper van de Eredivisie huurt hem voor een jaar van De Oude Dame, al heeft de Italiaanse grootmacht een optie tot koop toegestaan.

Deze bedraagt naar verluidt een kleine twee miljoen euro en volgens de roze sportkrant is Ajax bereid dat bedrag over te maken naar Juventus. Datzelfde bedrag betaalde Juventus vorige zomer aan PSV, waardoor de club geen verlies zou lijden. Ajax raakt intussen steeds meer overtuigd van Ihattaren: de spelmaker debuteerde in de eindstrijd van de KNVB Beker in de hoofdmacht van de Amsterdammers en speelde tot dusver vijf wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij goed was voor vier goals en twee assists. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s