Mogelijk Nederlands centraal duo bij Liverpool: 'Dat is waar ik van droom'

Mogelijk Nederlands centraal duo bij Liverpool: 'Dat is waar ik van droom'

11 May - 14:17
51

Sepp van den Berg wil volgend seizoen nog steeds voor een basisplek gaan vechten bij Liverpool. De Nederlandse verdediger denkt ook dat het WK in Qatar in zijn voordeel kan gaan uitpakken.

Een klein half jaar geleden vertelde Van den Berg tegen VoetbalPrimeur, dat hij in de voorbereiding op het komende seizoen wil strijden voor zijn plekje bij Liverpool. Dat is nu nog steeds het geval. "De bedoeling is dat ik de voorbereiding meedoe en dan mijn plekje in de kleedkamer verover", vertelt de stopper tegenover Voetbal International. "Tegelijkertijd weet ik dat de concurrentie moordend is. Deze zomer ga ik vechten voor een basisplaats."

Als het Van den Berg lukt om zichzelf in het Liverpool-elftal te spelen, kan hij samen met Virgil van Dijk een Nederlands centraal duo vormen. "Dat is wat ik hoop, dat is waar ik van droom", stelt de jeugdinternational. "Dat is mijn doel richting volgend seizoen. Het WK kan me daarbij helpen. Het wordt een lang en zwaar seizoen. Veel jongens zullen weggaan of tijdelijk weg zijn. Dan krijg je misschien net iets eerder de kans om te blijven staan. Die moet ik vervolgens zien te pakken."

Van den Berg speelde in de afgelopen anderhalf jaar op huurbasis bij Preston North End. De oud-speler van PEC Zwolle was in die tijd een vaste waarde en deed zo veel ervaring op in Engeland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s