Van Gaal rouwt om overleden 'idool' Groot: 'Het nieuws heeft me getroffen'

Van Gaal rouwt om overleden 'idool' Groot: 'Het nieuws heeft me getroffen'

Louis van Gaal heeft gereageerd op het overlijden van Henk Groot. De bondscoach zag de oud-international vroeger als zijn idool, waardoor het treurige nieuws hem veel doet.

Groot overleed op 84-jarige leeftijd. Hij kwam uit voor onder meer Ajax en Feyenoord en stond bekend als echte goalgetter. "Het nieuws van het overlijden van Henk Groot heeft me vanochtend getroffen", reageert Van Gaal tegenover de Oranje-kanalen. "Onvermijdelijk gaan je gedachten dan terug in de tijd."

"Toen ik jong was, was hij echt mijn idool", gaat de geboren Amsterdammer verder. "Het mooie is dat hij me in feite naar Ajax heeft gehaald. Toen ik bij RKSV De Meer speelde was Henk scout van Ajax. Hij zorgde voor een 'contractje', waardoor ik voor het B-team van Ajax kon spelen. Toen ik later trainer in Amsterdam werd heeft hij als scout ook nog deel uitgemaakt van mijn staf.

Van Gaal ziet bij Groot 'parallellen' met Johan Cruijff, met wie hij ook samen heeft gespeeld. "Beiden hadden zij een groot aandeel in de landstitels van zowel Ajax als Feyenoord."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s