'Ajax aast op Braziliaan van Leverkusen, Duitsers kloppen aan bij Feyenoord'

'Ajax aast op Braziliaan van Leverkusen, Duitsers kloppen aan bij Feyenoord'

12-05-2022 12:14
85

Bayer Leverkusen maakt werk van een transfer van Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra, meldt Kicker. De Colombiaan lijkt de opvolger te kunnen worden van Paulinho, die op zijn beurt weer in de belangstelling staat van onder meer Ajax.

Met zijn goede prestaties bij Feyenoord heeft Sinisterra de interesse gewekt van meerdere clubs uit de topcompetities. Ook Leverkusen is in de race, weet het doorgaans goed ingevoerde Duitse voetbalblad. De nummer drie van de Bundesliga verwacht zo'n 20 tot 25 miljoen euro over te moeten maken naar De Kuip. Of Leverkusen snel spijkers met koppen kan slaan, is echter de vraag. De Rotterdammers willen geen beslissing nemen voor de Conference League-finale. Een goed optreden tegen Roma kan de belangstelling voor de 22-jarige linksbuiten verder aanwakkeren.

Dat Leverkusen achter een nieuwe linksbuiten aanzit, lijkt te maken te hebben met de toekomst van Paulinho. De 21-jarige Braziliaan stond te boek als een groot talent, maar sinds een zware kruisbandblessure heeft hij moeite om een basisplaats te bemachtigen. Beide partijen zijn het er over eens dat Paulinho meer moet gaan spelen. De kans dat hij wordt verhuurd is klein, door zijn tot medio 2023 lopende contract. Een transfer, eventueel met terugkoopoptie, is bespreekbaar voor Die Werkself, die een verlies op de koop toe lijken te moeten nemen. In 2018 werd er nog 18,5 miljoen euro betaald voor de olympisch kampioen.

Sporting Portugal toonde al meermaals interesse in Paulinho, maar ook Ajax wordt volgens Kicker als potentiële koper gezien. De Amsterdammers zoeken al enige tijd naar een opvolger van David Neres, maar grepen in januari nog naast Steven Bergwijn. De Oranje-international is ook nog altijd in beeld.