Slot lovend: 'Als je naar zijn prijzen kijkt... Hij staat in de top-vijf trainers'

Slot lovend: 'Als je naar zijn prijzen kijkt... Hij staat in de top-vijf trainers'

16-05-2022 07:48
20

Arne Slot is niet van plan om de voorbereiding in aanloop naar de Conference League-finale anders te laten verlopen dan voor andere wedstrijden. Wel is de Feyenoord-trainer ervan bewust dat er voor een eindstrijd andere dingen worden gevraagd.

"Dit is wel een andere wedstrijd, het gaat om alles of niets. Het is niet een van de 34 of dat je over twee wedstrijden speelt", zegt Slot op het persmoment na het duel met FC Twente (1-2), geciteerd door Voetbal International. "Ik doe de voorbereiding niet anders als het gaat om de beelden die ik selecteer. Als het gaat om het mentale deel, dan zit daar een andere component aan."

De keuzeheer wijst op de meerdere scenario's die zich voor kunnen doen in Tirana tegen AS Roma. "Het is denk ik logisch dat je zo'n wedstrijd als trainer en als speler mentaal anders benadert. Misschien moeten ze strafschoppen nemen, schiet me nu te binnen. Als staf ben je allerlei scenario's aan het voorbereiden."

In Albanië staat Slot tegenover José Mourinho, die hij hoog heeft zitten. "Als je kijkt naar de prijzen die hij heeft gewonnen, dan staat hij denk ik in de top-vijf van trainers van de laatste zoveel jaren. Dan kan je niks anders dan daar met respect naar kijken. Superknap dat je zoveel finales speelt en er ook zoveel wint. Dat geeft aan wat voor grote trainer het is."