Slot wijst na verlies op 'belangrijke les' voor Conference League-finale Feyenoord

Slot wijst na verlies op 'belangrijke les' voor Conference League-finale Feyenoord

15-05-2022 18:08
66

Arne Slot had er na de nederlaag van Feyenoord tegen FC Twente 'de klere' in, ook al kon hij het al snel relativeren. De trainer hoopt dat zijn spelers een belangrijke les hebben geleerd op weg naar de Conference League-finale tegen AS Roma op 25 mei.

Feyenoord miste een aantal basisspelers, oogde flets en ging in de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen met 1-2 onderuit in De Kuip. "Ik hoop dat het eenmalig is", reageerde Slot na afloop bij ESPN. "Je kunt je afvragen hoeveel waarde dit heeft, maar ik vond het een belangrijke wedstrijd om mee te nemen richting de finale. Dan is verliezen niet leuk."

"Maar", relativeerde hij meteen, "als je alles laat indalen na zo'n seizoen, met zoveel punten en zo'n Europese campagne, dan is er ook heel veel om met een goed gevoel op terug te kijken."

Slot concludeerde dat zijn spelers met name in de tweede helft een gefrustreerde indruk maakten. "Ik heb ze op het hart gedrukt dat dit (tegen Roma, red.) keer twaalf gaat. Hopelijk nemen we een aantal dingen mee van deze wedstrijd. Zo beginnen en achterstaan is tegen Roma niet iets wat ik ze zou willen adviseren. Dat moet de belangrijkste les van vandaag zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie