'Volgend jaar Ajacied van het Jaar worden, dat zou wel heel mooi zijn'

'Volgend jaar Ajacied van het Jaar worden, dat zou wel heel mooi zijn'

16 May - 15:11
55

Jurriën Timber werd afgelopen woensdag uitgeroepen tot Talent van het Jaar bij Ajax. De centrale verdediger is blij met die prijs en zou volgend seizoen graag een andere prijs willen winnen.

Timber treedt met zijn uitverkiezing in de voetsporen van spelers als Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt, Christian Eriksen en Rafael van der Vaart. Zij wonnen de Talent van het Jaar-trofee al eens en dat geldt nu ook voor de centrale verdediger. "Het gaat allemaal heel snel", realiseert hij zich in gesprek met Ajax Life. "Ik ben pas anderhalf jaar basisspeler en kijk waar ik nu sta."

De pas twintigjarige stopper is er trots op. "Ik heb superveel wedstrijden in Ajax 1 gespeeld, ben international, heb twee kampioenschappen achter mijn naam staan en nu ben ik verkozen tot Talent van Jaar. Dat zijn prachtige dingen om mee te maken."

De honger van Timber is echter nog lang niet gestild. De Utrechter, die in de belangstelling staat van de nodige Europese topclubs, wil meer en hint erop dat dat bij Ajax kan. "Nog beter worden, mezelf verder ontwikkelen en wederom prijzen winnen. Of ik dan volgend jaar Ajacied van het Jaar kan worden? Dat zou heel mooi zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s