Bazoer gaat vertrekken: Ik wil hogerop. Richting Oranje, ja. Dat zou mooi zijn

Bazoer gaat vertrekken: "Ik wil hogerop. Richting Oranje, ja. Dat zou mooi zijn"

17 May - 08:07
93

Riechedly Bazoer heeft zijn laatste Eredivisie-wedstrijd namens Vitesse gespeeld. De zesvoudig Oranje-international loopt uit zijn contract en wil na dit seizoen een stap hogerop zetten.

Tijdens de voorbije twee transferperiodes flirtte hij al met een transfer – onder meer Feyenoord en PSV waren in januari geïnteresseerd  – maar toen kwam het er niet van. De nummers twee en drie van de Eredivisie lijken inmiddels afgehaakt, maar nu kan Bazoer de interesse uit Frankrijk, Duitsland en Italië gaan verzilveren. "Ik wil hogerop. Richting Oranje, ja. Dat zou mooi zijn", laat hij – zes jaar na zijn laatste interland – weten aan de Gelderlander. "Ik wil om de prijzen spelen én op persoonlijk vlak sportief vooruitgang boeken."

De lokale krant noemt AS Monaco, Lille OSC, Olympique Marseille en het Olympique Lyon van oude bekende Peter Bosz als belangrijkste gegadigden. "Frankrijk is concreet. De interesse uit Italië en Duitsland is groot", beaamt Bazoer, die zijn tijd wil nemen om een weloverwogen keuze te maken. "Ik wil niet alleen in de top voetballen, ik wil ook écht spelen. Het gaat niet om het geld, het sportieve aspect weegt erg zwaar. De komende tijd is zo best spannend."

Voordat het zover is, wachten de play-offs om Europees voetbal met Vitesse. Donderdag en zondag wacht een tweeluik met FC Utrecht, daarna volgen wellicht de finales tegen AZ of sc Heerenveen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s