Bevestiging uit Arnhem: Doekhi verruilt Vitesse voor Bundesliga-avontuur

Bevestiging uit Arnhem: Doekhi verruilt Vitesse voor Bundesliga-avontuur

16 May - 10:12 Laatste update: 12:40
46

Danilho Doekhi verruilt Vitesse voor Union Berlin. Dat heeft de Arnhemse club maandag bekend gemaakt. De verdediger, die afgelopen seizoen captain was bij Vitesse, verkast transfervrij naar Duitsland.

Na de play-offs om Europees voetbal zal Doekhi afscheid nemen van zijn ploeggenoten. Vier jaar Vitesse zitten er dan op voor de 23-jarige stopper, die een 'meerjarig' contract heeft ondertekend bij Union. Doekhi verlaat de Arnhemse club als aanvoerder na een seizoen waarin hij met Vitesse tot de achtste finales van de Conference League reikte. In totaal speelde hij 136 wedstrijden in het geelzwart en daar kunnen er in de play-offs nog vier bij komen.

Dat doet Doekhi goed, zo zegt hij op de clubsite van Vitesse. "Ik ben er trots op dat ik zoveel wedstrijden voor Vitesse heb mogen spelen. Deze club heeft mij veel ruimte en kansen geboden, waardoor ik mezelf enorm heb kunnen ontwikkelen. Als voetballer, maar ook als mens. Daar wil ik eenieder die de club een warm hart toedraagt heel erg voor bedanken."

Hij belooft alles te geven om de Arnhemmers opnieuw in een Europees toernooi te laten geraken. "Vitesse zal ook altijd een plek in mijn hart behouden. Ik gun de club en de supporters het beste voor de toekomst. Maar eerst staan ons nog de play-offs te wachten. Daar ligt mijn focus dan ook volledig. Ik wil mijn prachtige periode hier afsluiten met het opnieuw behalen van Europees voetbal."

Bij Union Berlin zal Doekhi in de Europa League komen te spelen, aangezien de club vijfde werd in de Bundesliga. In de Duitse hoofdstad gaat hij waarschijnlijk samen voetballen met landgenoot Sheraldo Becker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s