Van Wonderen laat zich inspireren door Mancini: 'An Eagle Till I Die'

Van Wonderen laat zich inspireren door Mancini: 'An Eagle Till I Die'

18 May - 14:42
11

Kees van Wonderen wilde de fans van Go Ahead Eagles bedanken na twee mooie jaren. De trainer liet zich inspireren door Roberto Mancini en plaatste een paginagrote advertentie in de lokale krant De Stentor.

"Voor dit soort dingen heeft de club in Wouter Rutgers een briljante perschef in dienst en hij liet mij die advertentie zien van Roberto Mancini in The Manchester Evening News", zegt Van Wonderen tegen De Stentor. Naast de foto van de naar sc Heerenveen vertrekkende coach staat de tekst 'An Eagle Till I Die'. "Simpel, maar uit het hart. Wat wel mooi was: de fans van City zetten daarna een grote advertentie in La Gazzetta dello Sport om hém weer te bedanken." Een stille hint? "Haha, nee hoor."

Van Wonderen stelt altijd verbonden te zullen zijn met de Deventenaren. "Go Ahead Eagles is een beetje Feyenoord in het klein ook, een echte volksclub waar fans primair vanuit de emotie reageren. Dat spreekt mij aan. FC Utrecht heeft dat ook. Bij dit soort clubs voel je het dubbel zo hard als het slecht gaat, maar ook dubbel zo hard als het goed gaat. Dat laatste was in Deventer het geval, ik heb de dankbaarheid van de fans intens gevoeld."

"We hebben met ons allen wat neergezet, want we kwamen uit een positie waarin we de achtste begroting hadden van de Keuken Kampioen Divisie en het zou al wat zijn als we ons zouden handhaven. In plaats daarvan speelden we tot het einde mee om play-offs voor Europees voetbal en hebben we mooie wedstrijden gespeeld. Aan het einde was de koek echter op", besluit Van Wonderen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s