Jan Smit ziet levenswerk afbrokkelen: 'Gevoel dat het wij-gevoel volledig weg is'

Jan Smit ziet levenswerk afbrokkelen: 'Gevoel dat het wij-gevoel volledig weg is'

19 May - 09:11
110

Heracles Almelo staat na zeventien jaar Eredivisie op de rand van de Keuken Kampioen Divisie en dat doet pijn bij boegbeeld Jan Smit. De 76-jarige oud-voorzitter mist het kenmerkende 'wij-gevoel' in Almelo.

Onder leiding van Smit groeide Heracles uit tot een vaste gast in de Eredivisie, maar de Almeloërs hebben zichzelf nu in de vingers gesneden: na de 3-0 nederlaag tegen Excelsior in de play-offs lijkt degradatie aanstaande. "Het doet pijn dat het zo slecht gaat, heel veel pijn. Ik heb het gevoel dat het wij-gevoel, lange tijd dé eigenschap van Heracles, volledig weg is. Er is heel veel onrust, dat proef je overal. En dat komt de prestaties niet ten goede", wordt Smit geciteerd door het Algemeen Dagblad.

De achterban van Heracles maakt zich al enige tijd sterk voor een terugkeer van Nico-Jan Hoogma, die tussen 2007 en 2018 al het technisch beleid in Erve Asito uitstippelde en onlangs is vertrokken bi de KNVB. "Ik begrijp dat Nico-Jan Hoogma heel graag weer aan de slag zou gaan als algemeen directeur van Heracles. Alleen: het bestuur omarmt hem niet", weet ook Smit. "Dat vind ik jammer, juist omdat Nico-Jan een man is die de club beter maakt."

Heracles moet zaterdagavond in eigen huis voor een wonder zorgen, om alsnog in de race te blijven om handhaving. Het begint om 20.00 uur met een 3-0 achterstand aan de return.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s