Haller jaren voor transfer al in beeld bij Ajax: Toen kostte hij zes miljoen

Haller jaren voor transfer al in beeld bij Ajax: "Toen kostte hij zes miljoen"

19-05-2022 09:48
86

Theo van Duivenbode breekt een lans voor Sébastien Haller. De Franse Ajax-spits met de Ivoriaanse voetbalnationaliteit werd dit seizoen Eredivisie-topscorer en gooide ook in de Champions League hoge ogen, maar kreeg ook veel kritiek.

Van Duivenbode heeft de naam van Haller in het verleden al eens laten vallen, toen hij werkzaam was als commissaris bij Ajax. "In 2016 heb ik al geopperd hem van FC Utrecht naar Ajax te halen. Toen kostte hij zes miljoen. Intern waren de meningen toen verdeeld over hem. Een jaar later ging hij naar Eintracht Frankfurt (voor twaalf miljoen euro, red.)", vertelt hij aan Voetbal International.

Begin 2021 werd Haller door oude bekende Erik ten Hag alsnog naar Amsterdam gehaald. Van Duivenbode zou er niet raar van opkijken als de spits na anderhalf jaar weer vertrekt. "Dat is een betere voetballer dan veel mensen denken. Het zou me niet verbazen als hij deze zomer wordt weggekocht. Met de aanstaande transfers van Haaland (de Noor heeft zich al aan Manchester City verbonden, red.) en Lewandowski gaat de spitsencarrousel in Europa draaien en Haller heeft zich in de Champions League flink in de kijker gespeeld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie