VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbacks

19 mei 2022 om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Jíj kiest welke spelers de elf plekken in gaan nemen. Wie was de beste linksback? Dit zijn op alfabetische volgorde de zes genomineerden.

Alex Bangura (SC Cambuur)
Bangura miste de laatste wedstrijden van het seizoen vanwege een blessure, maar staat aan de basis van de hoge eindklassering van Cambuur. De Leeuwarders houden serieus rekening met een Meijer-scenario bij FC Groningen: Bangura staat er goed op bij andere clubs en een transferrecord lijkt niet uitgesloten.

Daley Blind (Ajax)
Hij speelde een sterk seizoen, al kwam er na de winterstop zand in de motor. Zou Ajax ook kampioen zijn geworden als Blind de bal over de zijlijn had laten rollen tegen PSV? Niemand die het weet, maar wat vaststaat, is dat de linkspoot een belangrijke rol heeft gespeeld in de 36ste landstitel van de Amsterdammers.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
De pitbull van Feyenoord maakt een indrukwekkende ontwikkeling door, wat ook in de rest van Europa niet onopgemerkt blijft. Malacia dwong dit seizoen een plek in de Oranje-selectie af en lijkt een goede kans te maken op een basisplaats tijdens het WK in Qatar. Bij Feyenoord kende hij een uitstekend Eredivisie- en Conference League-jaar en was hij een van de grote uitblinkers.

Bjorn Meijer (FC Groningen)
Als er iemand is die kan meepraten over een carrière die in een stroomversnelling terecht is gekomen, is het Meijer wel. Hij sloot in de voorbereiding aan bij de hoofdmacht en is intussen al voor zes miljoen euro aan Club Brugge verkocht. De lange vleugelverdediger kan zich opmaken voor Champions League-voetbal.

Owen Wijndal (AZ)
De aanvoerder van AZ gaat naar alle waarschijnlijkheid de volgende stap in zijn carrière zetten en dat is niet onlogisch. Een linksback die met zijn assists de dubbele cijfers haalt, is van grote waarde voor elke ploeg. Zelf maakt Wijndal er geen geheim van dat hij, in navolging van zijn maatjes Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners, hogerop wil. Ajax heeft bovengemiddelde interesse en kan hem naar verluidt voor tien miljoen euro ophalen.

Mees de Wit (PEC Zwolle)
In het degradatieseizoen van PEC Zwolle was De Wit een schaars lichtpuntje. Niet voor niets is hij de op twee na duurste uitgaande transfer van de Zwollenaren in de clubhistorie. De Wit verkast naar AZ, waar de verwachting is dat hij Wijndal moet doen vergeten.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!