VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

22 mei 2022 om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Jíj kiest welke spelers de elf plekken in gaan nemen. Wie was de beste aanvallende middenvelder? Dit zijn op alfabetische volgorde de zes genomineerden.

Steven Berghuis (Ajax)
De man van de meest spraakmakende Eredivisie-transfer in tijden vond zichzelf opnieuw uit in Amsterdam. In de loop van het seizoen verhuisde Berghuis van de rechtsbuitenpositie naar het middenveld en daar rendeerde hij uitstekend. In de Eredivisie kwam hij tot acht goals en elf assists, tegen Borussia Dortmund speelde hij de sterren van de hemel en zijn gerenommeerde concurrent Davy Klaassen werd tijdelijk uit het elftal gespeeld.

Zian Flemming (Fortuna Sittard)
Tot de laatste seconden van het Eredivisie-seizoen was hij dé man bij Fortuna Sittard. Zijn twaalf goals en vier assists waren een cruciale pijler onder de handhaving van Fortuna, maar Flemming bleek ook niet te beroerd om op de eigen doellijn mee te helpen. Het moet wel heel raar lopen, wil hij geen toptransfer maken na dit seizoen.

Mario Götze (PSV)
Misschien bracht de Weltmeister niet datgene wat de meeste voetbalvolgers van hem verwacht hadden, maar bij PSV zullen ze Götze toch missen, mocht hij besluiten om na twee seizoenen weer uit Eindhoven te vertrekken. Met name aan de bal hebben weinig Eredivisie-spelers wat Götze heeft, zo bewees hij onder meer tijdens de bekerfinale. En met twaalf goals en elf assists in alle competities mogen zijn cijfers er ook zijn.

Jamie Jacobs (SC Cambuur)
Hij was met zijn diepgang een belangrijke pion in het Cambuur-elftal dat twee jaar lang de Keuken Kampioen Divisie domineerde. Vooral in de eerste seizoenshelft trok hij die lijn door in de Eredivisie. Vijf goals, vijf assists en een aflopend contract: Jacobs lijkt zich op te kunnen maken voor een stap omhoog.

Bart Ramselaar (FC Utrecht)
Hij droomde al van een transfer naar het buitenland, totdat het noodlot eind april toesloeg, in de vorm van een zware knieblessure. Het was een pijnlijk einde van een verder uitstekend seizoen, waarin Ramselaar constant bleef terwijl FC Utrecht steeds verder wegzakte.

Guus Til (Feyenoord)
Na twee moeilijke jaren in Moskou en Freiburg werd Til herenigd met Arne Slot en ging hij vrolijk verder met waar hij bij AZ was gebleven. Zijn vijftien goals in Nederland en zes in Europa spreken voor zich: het in Zambia geboren loopwonder kwam na drie jaar zelfs weer in beeld bij het Nederlands elftal.

Michel Vlap (FC Twente)
Bij Anderlecht had hij het moeilijk en ook bij FC Twente moest Vlap er aanvankelijk even inkomen. De Fries speelde uiteindelijk wel alle wedstrijden en groeide in zijn rol, terwijl FC Twente ook steeds sterker werd: sinds november verloren de Enschedeërs nog maar twee keer, met Vlap als aanjager.

Dani de Wit (AZ)
Een uitstekend eerste seizoen in Alkmaar, een moeizamere tweede jaargang en weer een prima derde seizoen. Zijn loopvermogen en wilskracht heeft hij nog steeds, maar waar De Wit eerst in dienst speelde van Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi, is hij zelf ook steeds vaker beslissend: acht goals en vier assists in 33 Eredivisie-optredens.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!