Argentinië-keuze pakt goed uit: Senesi met Martínez en Tagliafico in selectie

Argentinië-keuze pakt goed uit: Senesi met Martínez en Tagliafico in selectie

20 May - 15:22 Laatste update: 15:38
66

Marcos Senesi, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico zijn alle drie opgeroepen voor het Argentijnse elftal. De Feyenoord-verdediger zit voor het eerst in lange tijd weer bij de selectie nadat hij het Italiaanse elftal heeft afgewezen. Martínez en Tagliafico zijn de laatste maanden vatse krachten bij het Argentijnse elftal.

Over anderhalve week neemt Argentinië het voor de Finalissima (de strijd tussen de EK-winnaar en de Copa América-winnaar) op tegen Italië. Senesi kon die wedstrijd voor beide ploegen spelen, maar maakte al bekend dat hij koos voor zijn geboorteland. Nu heeft bondscoach Lionel Scaloni hem ook daadwerkelijk opgeroepen voor de krachtmeting op Wembley. Als Senesi speeltijd krijgt, wordt het zijn eerste interland voor Argentinië.

Ook Martínez en Tagliafico mogen naar Londen afreizen. Eerstgenoemde kon de laatste weken niet in actie komen voor Ajax vanwege een spierblessure. Daardoor kwam Tagliafico juist weer in het basiselftal van de Amsterdammers terecht.

Het duel tussen Argentinië en Italië staat op woensdag 1 juni op het programma. Een week daarvoor speelt Senesi de Conference League-finale met Feyenoord. Tagliafico is momenteel met Ajax op Curaçao, terwijl Martínez niet mee is gegaan op die trip.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s