Officieel: PSV zwaait in navolging van Thomas ook Mvogo na 53 wedstrijden uit

Officieel: PSV zwaait in navolging van Thomas ook Mvogo na 53 wedstrijden uit

20 May - 17:37
58

Het hing al in de lucht en PSV heeft het nieuws bevestigd: Yvon Mvogo speelt volgend seizoen niet in Eindhoven. De Zwitserse goalie keert in principe weer terug bij RB Leipzig, waar zijn contract doorloopt tot medio 2023.

Op de officiële kanalen bedankt PSV Mvogo voor de bewezen diensten. Onlangs kwam naar buiten dat de Eindhovenaren de opties bekeken om de sluitpost nog een jaar te houden, maar daar heeft PSV van afgezien. Mvogo eiste zelf naar een club te willen waar hij eerste keus is, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat hij volgend seizoen bij Leipzig speelt.

Gedurende zijn twee seizoenen bij PSV kwam Mvogo tot 53 wedstrijden, waarin hij zeventien keer zijn doel schoonhield. Zijn PSV-periode zat vol met pieken en dalen. In het eerste seizoen was hij eerste keus, maar dat veranderde met de komst van Joël Drommel. Halverwege het afgelopen seizoen voerde Roger Schmidt tegen AZ een wisseling onder de lat door, maar door een fout van Mvogo stond Drommel in het duel daarop weer op doel. In de laatste fase van het seizoen was de Zwitser wel weer eerste doelman en won hij de KNVB Beker met PSV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s