Leipzig-vraagprijs voor Ajax onthuld: 'Dat is een bedrag in de dubbele cijfers'

Leipzig-vraagprijs voor Ajax onthuld: 'Dat is een bedrag in de dubbele cijfers'

20 May - 19:16 Laatste update: 19:18
215

Ajax moet diep in de buidel tasten om Brian Brobbey bij RB Leipzig los te weken. De spits is nog altijd eigendom van de Bundesliga-club en ligt daar nog tot de zomer van 2025 vast. 

Het is geen geheim dat Brobbey en Ajax graag met elkaar door willen. De vraag rijst wat Leipzig van de Amsterdammers verlangt. "Leipzig is niet van plan om Brobbey heel goedkoop aan Ajax te verkopen", claimt clubwatcher Mike Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Dat is een bedrag in de dubbele cijfers. Of het richting de twintig miljoen euro is of iets boven de tien? Wel iets boven de tien."

Verweij vraagt zich af of Ajax er goed aan doet om meer dan tien miljoen euro neer te leggen voor Brobbey. "Dat is natuurlijk een dingetje. Wat wil je als Ajax", vraagt hij zich af. "Hoe hij zich gemanifesteerd heeft het afgelopen jaar, zou je hem kopen. Maar in feite is het een heel slecht signaal naar de jeugdopleiding."

Na de laatste speelronde van de Eredivisie liet Brobbey doorschemeren graag in Amsterdam te blijven. "Ik hoop dat het goed gaat komen. Ik weet het nog niet zeker, maar ik hoop het. Welke rol ik daar zelf in kan spelen? Niks, mijn zaakwaarnemer gaat het regelen. Ik ben zelf geen zaakwaarnemer…"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s