Galavoorstelling PSG op 'Mbappé-avond': Di María neemt afscheid met goal

Galavoorstelling PSG op 'Mbappé-avond': Di María neemt afscheid met goal

21 May - 22:53
20

Paris Saint-Germain heeft overtuigend gewonnen van FC Metz: 5-0. Op een avond, die geheel in het teken stond van de contractverlenging van Kylian Mbappé, was uitgerekend hijzelf de grote man aan PSG-zijde. 

Voor aanvang van het duel kwam Mbappé in een shirt met 'Kylian 2025' het veld op, wijzend op zijn nieuwe verbintenis tot medio 2025. Heel Parc des Princes zong hem toe en dat moet hem vleugels hebben gegeven. Binnen het halfuur was hij verantwoordelijk voor twee PSG-treffers. Neymar verzorgde niet veel later het derde doelpunt van de avond en daarmee werd de galavoorstelling ingeleid. 

Na vijftig minuten completeerde Mbappé zijn hattrick en bracht hij het thuispubliek in extase. Hoewel de Fransman de man van de avond was, deed Ángel di María nog een mooie duit in het zakje. In zijn laatste wedstrijd voor PSG zorgde de Argentijn voor het slotakkoord. Vlak voor tijd werd hij gewisseld en kreeg hij een staande ovatie, terwijl zijn ploeggenoten een erehaag vormden. Di María wist het niet droog te houden. 

PSG is met veertien punten voorsprong op nummer twee Olympique Marseille geëindigd in de Ligue 1. Beide ploegen gaan direct de Champions League in, AS Monaco is door een late tegentreffer veroordeeld tot de voorrondes. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s