PSV heeft nog steeds niets gehoord van Gözübüyük: 'Hij begon al niet goed'

PSV heeft nog steeds niets gehoord van Gözübüyük: 'Hij begon al niet goed'

24 May - 07:38
378

De titelstrijd in het voorbije Eredivisie-seizoen viel in een beslissende plooi na de ontknoping van Feyenoord-PSV, waarin arbiter Serdar Gözübüyük zijn beruchte penalty gaf. PSV wacht nog altijd op een verklaring van de Haarlemse leidsman.

Direct na afloop wilde technisch directeur John de Jong al verhaal halen, maar Gözübüyük bleef in zijn kleedkamer. "We hebben de scheidsrechter na de wedstrijd al gevraagd om de zaak toe te lichten. Dat is niet gebeurd. Tot op de dag van vandaag weten we nog steeds niet waarom hij nou eigenlijk tot een penalty besloten heeft", laat De Jong weten aan het Eindhovens Dagblad.

De KNVB liet daags na de topper in De Kuip weten dat de arbitrage steken had laten vallen, maar daar is het sindsdien bij gebleven. "Wat nu de reden was om dit te doen? Ik weet het nog steeds niet", aldus De Jong, die Gözübüyük sowieso niet goed vond fluiten. "Hij begon die wedstrijd al niet goed en liet meerdere overtredingen lopen die al geel waard waren geweest, ook voor ons."

Na die wedstrijd lag de weg naar het kampioenschap open voor Ajax, dat uiteindelijk in speelronde 33 de schaal pakte en twee punten boven PSV eindigde. "Als je na 34 wedstrijden bovenaan staat, ben je wel terecht kampioen. Dat wil ik ook gezegd hebben. Dat de arbiter zijn fout niet heeft toegelicht, is niet goed. Hij had uitleg moeten geven aan onze supporters", benadrukt De Jong.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s