'Tweehonderd wedstrijden voor Ajax spelen en dan vertrekken voor veel geld'

'Tweehonderd wedstrijden voor Ajax spelen en dan vertrekken voor veel geld'

26-05-2022 10:29 Laatste update: 10:34
1

Kenneth Taylor wordt door de buitenwacht nadrukkelijk naar voren geschoven om bij Ajax het naderende vertrek van Ryan Gravenberch naar Bayern München op te vangen. De middenvelder zelf wil niets van die erfenis weten en hoopt volgend seizoen eerst definitief door te breken in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Naarmate de jaargang 2021/22 ten einde liep en Ajax met de nodige blessures te maken had, kwam Taylor steeds vaker in de basis te staan. "Volgend seizoen wil ik beginnen zoals ik afgelopen seizoen ben geëindigd", vertelt het talent aan Ajax Life. "Voor mijn gevoel is het gewoon tijd om een jaar lang te spelen. Het liefst bij Ajax, dat mag duidelijk zijn."

Taylor loopt inmiddels al elf jaar rond in Amsterdam en heeft zichzelf ten doel gesteld te slagen in het eerste elftal van de hoofdstedelingen. Toch denkt hij niet dat zijn huidige werkgever zijn eindstation zal zijn. "Het liefst speel ik nog honderd, tweehonderd wedstrijden voor Ajax en verlaat ik de club straks voor veel geld."

Taylor verwacht voor hem perosonlijk een 'belangrijke zomer'. "Ze doen misschien een dure aankoop. Je bent de beste club van Nederland, dus concurrentie is er altijd, dat is logisch." Hij sluit niet uit dat een eventuele versterking voor het middenveld consequenties heeft voor zijn positie. "Maar ja, dan moet ik wel het nodige vertrouwen krijgen van de club, anders word ik gedwongen voor mezelf te kiezen", besluit hij tegenover het medium.