Karsdorp: 'Ik dacht: nu komt er een speech. Maar Mourinho zei alleen: we gaan'

Karsdorp: 'Ik dacht: nu komt er een speech. Maar Mourinho zei alleen: we gaan'

27 May - 07:51 Laatste update: 08:08
35

Rick Karsdorp prijst zijn trainer José Mourinho, na het winnen van de Conference League met AS Roma. De 59-jarige Portugees trok ook zijn vijfde Europese finale naar zich toe: één doelpunt van Nicolò Zaniolo bleek voldoende om Feyenoord te verslaan.

Roma kwam een paar keer goed weg, maar Karsdorp heeft nooit aan zijn team getwijfeld. "Ik heb Feyenoord goed gevolgd dit seizoen. Ik vond ze echt goed. Maar ik wist: als wij 1-0 voorkomen is het klaar. Dan is het heel moeilijk om er doorheen te komen bij ons", wordt hij geciteerd door De Volkskrant. "Dat heeft Mourinho erin gebracht, dat is zijn kracht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

The Special One bereidde zijn ploeg op geheel eigen wijze voor op de eindstrijd. "Hij heeft er bewust niet veel druk opgelegd. Vijf minuten voordat we de bus ingingen om naar het stadion te gaan, hadden we toch een bespreking. Ik dacht: nu komt er nog een flinke speech of een motivatievideo. De deuren gingen dicht. Het enige wat hij zei was: jongens, we gaan. We dachten: komt er verder niets? Maar het kwam toch aan. Iedereen begon te schreeuwen."

Karsdorp miste dit seizoen maar vier van de 55 wedstrijden die AS Roma speelde en heeft een goede band met Mourinho. "Maar hij kan ook heel boos op me zijn. Mijn kind had laatst oorontsteking, dus die lag de hele nacht op mijn borst. Daardoor kreeg ik last van mijn rug. Dan is hij helemaal over de zeik. Kan hij me echt twee, drie dagen negeren."