''Project-Ten Hag' zichtbaar: United maakt werk van komst De Jong'

''Project-Ten Hag' zichtbaar: United maakt werk van komst De Jong'

27 May - 10:22
218

Groot nieuws uit Engeland: Frenkie de Jong moet de eerste zomeraanwinst van Erik ten Hag bij Manchester United worden, meldt ESPN. De Engelse grootmacht gaat een poging doen de middenvelder los te weken bij FC Barcelona.

De naam van De Jong zingt al een tijdje rond bij United in het geruchtencircuit, maar het lijkt erop dat Ten Hag serieus werk wil maken van de komst van de middenvelder, met wie hij bij Ajax samenwerkte. Volgens ESPN staat de Oranje-international bij meerdere topclubs op de radar, maar is United het meest concreet. Hij zou voor een kleine negentig miljoen euro mogen vertrekken, al laat de noodlijdende financiële situatie van de Catalanen ruimte voor onderhandeling.

Of De Jong oren heeft naar een overstap naar Engeland, moet blijken. Hij maakt er geen geheim van dat hij Champions League-voetbal wil spelen. United eindigde zesde in de Premier League en komt na de zomer niet uit in het grootste Europese toernooi. Dat geldt wel voor Barcelona, dat achter Real Madrid tweede eindigde in de competitie. 

Barcelona-trainer Xavi Hernández steekt de voorbije periode niet onder stoelen of banken dat hij De Jong graag wil behouden. "Ik heb het al zo vaak gezegd: Frenkie is een talent. Hij is het heden en de toekomst. Hij is een heel belangrijke speler voor mij", zei hij onlangs. Maar: "Laten we de situatie afwachten. Ik weet het nog steeds niet, maar ik reken op hem. Honderd procent. Wat ik met 'de situatie' bedoel? Economisch. Dat heb ik al vaak gezegd. Ik moet eerlijk zijn. Dit is de situatie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s